herfst transparant spiraal
moi rollover buttonhealing button rollovergallery button rolloverbutton rollover musicbutton rollover sitemapcontact button rollover
arrow down anim
Les 11-1 - Dreamweaver
De mandala's op deze pagina zijn van:
Barry Stevens Mandala Designs


chakra horizontaal

mandala1

mandala2

mandala3

mandala4

mandala 7 rainbow

mandala 8 maia

atlantis mandala

atlantis 2 mandala

sunstar

chakra horizontaal
mandala banner

Volgens de Oosterse filosofie, worden aan mandala''s worden magische krachten toegeschreven.
Dat zou natuurlijk best mogelijk kunnen zijn.
Mandala's hebben een cirkel-vorm en een cirkel is natuurlijk een perfect geheel.
Mandala's zijn er in vele soorten. Ze worden:
 
  • getekend
  • geschilderd
  • met zand gemaakt in velerlei kleuren
  • in steen of marmer uitgehouwen
  • en zo meer
 
Mandala's maken vergt concentratie, en je komt daardoor ook automatisch in een meditatieve stemming, waarbij je totaal de tijd vergeet (goh, net als met lezen en computeren..)

Het kijken naar een mandala, "doet" altijd wel wat met je. Je voelt als het ware iets in je lijf gebeuren. Soms fysiek, maar waar het vooral invloed op heeft, is je energetisch veld (aura) en je chakra's.
 
De Oosterse volkeren hebben een eeuwenoude traditie waar het de geneeskunst betreft.
Die wisten 5000 jaar geleden al, dat we niet alleen maar een klomp vlees en bloed zijn, maar dat er ook banen (meridianen) lopen in en om ons lijf, die door stimulatie en prikkeling (denk aan acupunctuur, acupressuur, aura-chakra-healing e.d.) een ontregeld lichaam weer in balans kunnen brengen.
Zij gaan ervan uit dat onze geest (lees: energie) een grote invloed heeft op ons lichaam. Als geest en lichaam niet in evenwicht zijn - zo redeneren zij - zal dat leiden tot ziekte.
 
Door mijn inbalans (lees ziekte: rheumatoïde arthritis) ben ik in aanraking gekomen met niet-westerse genezingsmethoden.
Deze methoden hebben mij veel opgeleverd, meer dan alle farmaceutische medicatie die ik 10 jaar lang gebruikte en die notabene voor nog meer problemen zorgden. En... krijg je maagpijn van de medicatie? Maar... geen nood, ook daar kreeg ik dan weer extra pillen voor.
 
Velen zeggen dat alternatieve genezing een "Tussen de oren" methode is.
En volgens mij is dat ook helemaal waar! Maar liever genezen op deze manier dan nog zieker worden met een apotheek aan pillen.
Mijn credo: Alleen het resultaat telt.

 
We hebben de tijd gelukkig mee. Een jaar of 1.5 geleden 2 Nederlandse hoogleraren in de psychiatire, dat er toch gekeken moest worden naar de werking van placebo's, omdat zwaar depressieve patiënten in de testgroep van dit suikerpilletje, zonder chemie (zo noem ik dat maar) volledig genazen en... ZONDER de vreselijke bijwerkingen van de echte farmaceutische medicate.

KIJK, er zit schot in de zaak dacht ik toen.
 
Wellicht ten overvloede:
Ik wijs de westerse geneeskunt niet af, maar ben wel blij dat steeds meer reguliere artsen en specialisten zich gaan bezighouden met alternatieve methoden om genezing op zowel fysiek als geestelijk niveau te bevorderen.

Het begint en eindigt - volgens mij -
allemaal met de geest...

mandala6     mandala5

LES 01 LES 06
LES 11-0
LES 12
LES 16
LES 02 LES 07
LES 11-1
LES 13
LES 17
LES 03 LES 08
LES 11-2
LES 14
LES 18
LES 04 LES 09
LES 11-3
LES 15
LES 19
LES 05 LES 10
LES 11-4
 
LES 20

button chakra top