banner les15
les 15 navi
down button PS 
  • Snippets,
  • Rollovers
  • Hotspots & Imagemaps
 
button moi les 13 button healing les 13 button gallery les 13 button music les 13 button contact les 13 button sitemap les 13
 

Handigheidjes in Dreamweaver


Deze les gaat o.a. over het werken met SNIPPETS.
Kijk, dat is aan mij goed besteed, in tegenstelling tot de templates (geintje). Knippen en plakken van codes vind ik heel nuttig, want als de code al goed is, is 't natuurlijk een beetje onzinnig om de hele exercitie opnieuw te gaan doen: Gemak dient de mens. En wist ik veel dat DW hier zo'n geweldige oplossing voor had!! HEERLIJK!
Bovenstaande navibar met rollovers heb ik dus "gesnippet" uit een vorige les. Alsook, de korte navibar onder aan de pagina met "BACK HOME NEXT"...

De 1e navibar is met hotspots. Ik was daar al een tijd terug al in geïnteresseerd. Had dat inmiddels al uitgezocht en ook al stiekem gebruik van gemaakt in les 13: in het plaatje van de index van de lessen.

Hotspots met anchors

horspot lesje met anchors
 
Hieronder een nieuwe versie van de les-index in grijstinten, MET hotspots
 


index lessen

home page DW lessen bij AAI Mijn MOI pagina Hier vertel ik wat over healing spreekt voor zich: PLAATJES.. Kan ik niet zonder... MUSIC MUSIC MUSIC wil je mailen, klik dan deze button sitemap: het spoorboekje van een site het begin van de AAI-DW cursus lesje 02: uitlijnen van tekst les 03: buttons, gewone en flash les 04: lijsten maken, o.a. definitielijst les 05 gaat over tabellen les 06: een foto-album maken dmv een tabel les 07 tabel PLUS - nested tables les 08 fotoalbum maken met Fireworks les 09 - sites dmv frames les 10 - lagen layers in een menu les 12 behandelde het maken van formulieren in les 13 ging het over CSS dit was rampspoed TEMPLATES dit is te gek leuk SNIPPETS les 16 - ben benieuwd de eindstreep is bijna daar nog 2 lesjes voor het examen de laatste les

top button PS


| HOME | MOI | HEALING | GALLERY | MUSIC | SITEMAP | CONTACT |

hotspot hart Dit is een hartje. Dat is een orgaan dat klopt in ons lijf. Ietwat links midden in onze borstkas. Van boempe-die-boempe-die-boem. En als we verliefd zijn, gaat dat dan in een ander, vaak sneller ritme, maar het kan zijn dat het ook wel eens even overslaat, of stilstaat... maar dan niet al te lang, want dan hebben "we" een probleem.
Het hart staat voor LIEFDE en Mededogen. Er is ook een hartchakra. Dat is zeg maar een energie-orgaan. Het is de bedoeling dat we leven vanuit ons Hart...
   
   
   
   
   
   
   
envelopje hotspot Een envelopje. Zo'n ding waarin we brieven verzenden of ontvangen. En afhankelijk van de kleur kunnen we in alle staten raken. Ik kreeg ooit eens van iemand 12 Valentijn-kaarten. Die zaten ALLEMAAL in RODE enveloppen.Je snapt dat ik al wist waar 't over ging nog voor ik de enveloppen had geopend.
Dan is er nog de beruchte BLAUWE envelop. En dat is ook van "vol verwachting klopt mijn hart". Krijg ik wat terug van de belastingdienst of niet.
Tegenwoordig leven we meer met de digitale envelop. tadaaaa... er is mail voor u...
   
   
   
   
   
   
   
bloem hotstpot Dit is nou een bloem: Dat is een natuurfenomeen. Een bloeiwijze zeggen de biologen. Bloemen horen bij bijtjes. Ken je het liedje nog:"Let me tell you 'bout the Birds and the Bees and the flowers and the trees and the moon up above, and a thing called love". Dus ook hier Liefde. Zeg 't met bloemen is ook zo'n gezegde. Een ander blij maken met EEN roos bijvoorbeeld. Zegt soms meer dan een GIGA-boeket. De bloemen en planten van mijn oma groeiden altijd veel beter dan bij wie dan ook. Daar sprak ze dan mee. Groene vingers noemt men dat ook wel. Bloemen leven, dus ze zijn ook gevoelig als we met ze babbelen. Zelf ben ik niet zo'n ster met planten.
   
   
   
   
   
 

 
top butto PS
© 2007 Copyright images, including background image by Sherill

 

een hartje een envelopje een bloem